جرلین واتسون، خبرنگار صدای آمریکا
کدام مواد غذایی را پس از وقوع سیل می توان نگه داشت و چه موادی باید دور ریخته شود؟
سیلاب می تواند آلوده به مدفوع انسان و حیوان و مواد سمی چون کودهای شیمیایی باشد.
پس از وقوع سیل، هر ماده غذایی که به طور سربسته در محفظه های ضد آب
قرار نداشته است، در صورت تماس با سیلاب باید دور انداخته شود.
این اندرزی است که کارشناسان و مقامات تغذیه سالم وزرات کشاورزی ایالات متحده آمریکا به مردم داده اند.
تمامی ظروف و کانتیترهای غذایی که ضد آب نیستند از جمله ظروف وشیشه هایی که درهای پیچی یا فشاری دارند، هم چنین قوطی های مخصوص شیر، آب میوه و غذا و شیر نوزادان در صورت تماس با سیلاب باید دور ریخته شوند.
اداره بهداشت مینه سوتا می گوید هرگونه مواد غذایی در بسته بندی های نرم پلاستیکی نیز باید دور ریخته شود. اداره توسعه خدمات دانشگاه داکوتای شمالی هشدار داده است که حتی از نگهداشتن کیسه های پلاستیکی محتوی مواد و یا جعبه های غذایی داخل کیسه های پلاستیکی خودداری شود، هرچند این محتوی ممکن است خشک و دست نخورده به نظر برسد.
هم چنین، باید از خوردن سبزیجات و میوه هایی که پس از سیلاب در باغچه رشد می کنند خودداری شود. بهتر است پیش از استفاده از این محصولات، خاک این باغچه ها برای اطمینان از پاکیزگی آن ها مورد آزمایش قرار بگیرد.
اداره توسعه خدمات هم چنین هشدار می دهد که از خوردن مواد داخل شیشه نوشیدن نوشابه هایی که در داخل بطری هایی با سربست های فشاری قرار گرفته است خودداری شود.
مواد خوراکی خانگی از جمله مرباها و آب میوه هایی که در ظروف شیشه ای قرار دارند پس از تماس با سیلاب حتی اگر هرگز باز نشده اند بایستی دور ریخته شوند. کارشناسان معتقدند این ظروف پس از تماس با آب آلوده ناشی از سیلاب هرگز نخواهند توانست به طور کامل تمیز شوند.
هرگونه قوطی های حلبی غذایی و محفظه های پلاستیکی ضخیم که دچارصدمات بیرونی شده اند باید دور ریخته شوند. از خوردن مواد غذایی داخل قوطی های حلبی زنگ زده، باد کرده و یا سوراخ شده باید خودداری شود.
کارشناسان معتقدند برخی از این قوطی های حلبی صدمه ندیده می توانند دوباره مصرف شوند. در این صورت باید کاغذ دور آن ها را دورانداخت، زیر آن را به دقت با برس های مخصوص تمیز کرد و آن ها را با آب داغ پاکیزه و صابون چنانچه در دسترس باشد شست و تمیز کرد.
این قوطی های حلبی را سپس در آبی با حرارت صد درجه به مدت دو دقیقه بجوشانید.
راه دیگر ضدعفونی ساختن این قوطی ها استفاده از کلرین، نوعی ماده سفید کننده شیمیایی، است. با ریختن هشت قطره ماده کلرین در هر چهار لیتر آب آشامیدنی یا تازه ترین آب در دسترس این قوطی ها را به مدت پانزده دقیقه در این محلول نگه دارید.
این قوطی ها پس از خارج شدن از محلول باید به مدت حداقل یک ساعت در هوای آزاد و پاکیزه خشک شوند. اطلاعات مربوط به محتوی داخل این قوطی ها و تاریخ مصرف آن می تواند دوباره با قلم های مخصوص روی بدنه آن ها نوشته شود اما کارشناسان می گویند محتوی این قوطی ها بهتر است که هرچه زودتر مصرف شود.